Okul Yönetiminde Kadın Yöneticilerin Başarısı - Boydak, Mukadder Özan; Akpinar, Burhan (My University, 2002)
İlköğretim Okulu kadın yöneticilerinin yönetimdeki başarılarını ortaya çıkarmayı amaçlayan bu araştırma, ilköğretim okulu öğretmenlerinin görüşlerine dayalı olarak yürütülmüştür. Veriler, araştırmaya katılan 193 öğretmenden anket yoluyla elde edilmiştir. Verilerin analizinde yüzde, frekans, \"t\" testi ve varyans analizi kullanılmıştır.Araştırmada, kadın ile erkek yöneticilerin yönetimdeki başarıları arasında her hangi bir farlılık bulunamamıştır.Araştırmaya katılan öğretmenlerin, kıdem ve yöneticilik deneyimine göre okul müdürüne yönelik görüşleri arasında anlamlı farklılık tespit edilmiştir.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları; Kamu Yönetimi; Kadın Araştırmaları