Hocalı Katliamının Bir Genosit Olduğuna Dair Uluslararası Hukuki Deliller - Mustafayeva, Necibe (Fırat University, 2013)
Yaklaşık iki yüzyıldır Ermeniler tarafından Azerbaycan halkının hukuku devamlı ve kasıtlı olarak çiğnenmektedir. Ermeniler kendi stratejik amaçlarına ulaşmak için; tarihi delilleri sahteleştirmek, dünyada “mazlum halk” portresi çizmek gibi zaman zaman taktiki yöntemler kullanmışlardır. Tarihi evraklar kanıtlamaktadır ki, Ermeniler tarafından daha 1905-1907, 1918-1920, 1948-1953 yıllarında Kafkaslarda, kendi tarihi vatanlarında, etnik temizleme ve soykırım siyasetine maruz kalan yüzlerce Azerbaycanlı toplu şekilde katledilmiş, kendi topraklarından çıkarılmıştır. İşte aynı zamanda, 1988 yılından itibaren ülkemize yapılan Ermeni tecavüzünün de bu çirkin siyasetin devamı olduğu gözden ırak tutulmamalıdır.

The article deals with the research of Khodjali genocide as an international crime. In connection with this, components of noted crime are analyzed in details, comparative legal analyze with other genocide crimes in human history is made by the author, as well as national and international documents are closely studied. The author considers the bases of international criminal responsibility of individuals which are guilty for perpetration the genocide in Khodjali, the practice of international criminal tribunals and International Criminal Court are also analyzed in this article
The International Legal Bases Of Khodjali Genocide