Doktorların Ekonomik Durumları ve Toplumsal Konumları (Elazığ İli Örneği) - Sevim, Yelda; Dayı, Yavuz Selim (My University, 2009)
Sosyal bilimciler, yaşam tarzlarının tamamen meslekler tarafından belirlenmese bile, onlar aracılığı ile ortaya çıktığını ve şekillendiğini savunmuşlardır. Bu çalışmada doktorların ekonomik ve toplumsal konumlarına ilişkin bilgiler yer almaktadır. Bu amaçla örneklem grubunu oluşturan doktorların aylık kazançları, gelir değişimleri, yaptıkları harcamalar, varsa birikim alanları gibi özellikleri incelenmiştir. Elde edilen veriler ışığında şu sonuçlara ulaşılmıştır: Örneklem grubunda yer alan doktorlar; genç ve orta yaş grubunda yer alan, çoğu evli, büyük ölçüde şehir kökenli, çoğunlukla mesleki tatmini olmayan, ekonomik ve kültürel köken itibariyle orta-alt tabakalardan gelen, ancak yaşam standartları yükselen, yatırım yapmayı seven kişilerdir.
Keywords: Kamu Yönetimi; Sağlık Politikaları ve Hizmetleri; Sosyoloji; İktisat