Uyarlanabilir Onaylaşım Algoritması Tabanlı Senkronize Duffing Osilatörünün Donanımsal Gerçeklemesi - Kavuran, Gürkan (My University, 2020)
Bu çalışmada iki etmenden oluşan kaos tabanlı ağ yapısının senkronizasyonu için uyarlanabilir onaylaşım algoritmasıönerilmiştir. Çok çekerli kaotik osilatörlerden biri olan Duffing Osilatörü ile oluşturulan ağ yapısındaki kaotik etmenlerinsenkronizasyonu, çizge kuramı teorisinde gradyan düşüm algoritması kullanılarak sağlanmıştır. Sistemin sayısal gerçeklemesi32-bit ARM tabanlı mikrokontrolör kartı kullanılarak oluşturulmuştur. Önerilen yöntemin geçerliliği ve doğruluğu hembenzetim çalışmaları ile hem de deneysel olarak ispatlanmıştır.
Keywords: Fizik; Uygulamalı; Bilgisayar Bilimleri; Sibernitik; Bilgisayar Bilimleri; Teori ve Metotlar