Süt Çocukluğu Döneminde Akrep Sokması: Olgu Sunumu - Sarı, Mehmet Yusuf; Kılıç, Mehmet; Aydin, Mustafa; Taskın, Erdal (My University, 2018)
Akrep sokması tropikal ve subtropikal bölgelerde önemli bir halk sağlığı sorunudur. Dünyada 1500’den fazla akrep türü bilinmekte olup bunların yaklaşık 30’unun insanlar için zehirli olduğu saptanmıştır. Süt çocukluğu döneminde akrep venomu ve antivenomunun etkileri hakkında bilgiler ol-dukça sınırlıdır. Bu makalede literatürde bilinen küçük yaş grubundaki akrep sokması olgusunun klinik özellikleri sunulmuştur.
Keywords: Acil Tıp; Pediatri