Yönetici performansını değerlendirmede iki önemli değişken: planlama tutumu ve denetim zamanı - Deniz, Mehmet; Demirel, Erkan T.; Ramazanoğlu, Fikret (My University, 2008)
Günümüz yöneticileri, ilgilendikleri faaliyetlerin çoklugu ve karmasıklıgı nedeniyle zaman baskısını yogun bir sekilde hissetmektedirler. Bu baskının olumsuz yönleri nedeniyle etkinliklerini kaybedebilmektedirler. Yöneticilerin performansları, basarılı bir zaman yönetimiyle yükselecektir. Zamanı basarılı sekilde yönetmenin önemli iki ölçüsü; yönetsel zamanı planlamak ve denetlemektir. Bu çalısma, Gençlik ve Spor Genel Müdürlügü teskilatındaki yöneticilerin zaman yönetimi performanslarının ölçülerinden olan planlama ve denetim tutumlarına iliskin etkinlik düzeylerini incelemek amacıyla yapılmıstır. Yöneticilerin planlama tutumu açısından gösterdikleri performans orta düzeydedir (%66.12). Yöneticilerin denetim zamanı tutumu açısından gösterdikleri performans da düsük düzeydedir (%48.92).
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Zaman; Zaman yönetimi; Yönetici performansı; Etkinlik; Planlama tutumu; Denetim zamanı