FURFURAL P-SÜBSTİTÜE ASETOFENON VE TÜREVLERİNİN SENTEZİ - ÇETİN, AHMET (Fırat Üniveristesi, 2000)
YÜKSEK LİSANS TEZİ FURFURAL P-SUBSTÎTUE ASETOFENON VE TÜREVLERİNİN SENTEZİ Ahmet ÇETİN Fırat Üniversitesi v. Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı 2000, sayfa: bO Bu çalışmada, aromatik disubstitue a, (3 - doymamış karbonil bileşiklerinin hidrazin hidrat ve türevleri ile reaksiyonu sonucunda orijinal pirazolin türevleri sentezlendi. Ürünlerin karakterirazyonunda, H-NMR, İR, DSC teknikleri kullanıldı. Anahtar kelimeler: Calgonlar, a, P - doymamış karbonil bileşikleri, pirazolinler, schiff bazı ve türevleri
The Synthesis of furfural P-substitue acetophenone and their derivatives
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Kimya; Chemistry