ELEKTRONiK DEVRELERDE DOGRUSAL OLMAYAN DİRENÇLERİN ETKİLERİNİN NÜMERiK VE DENEYSEL OLARAK İNCELENMESİ - Türk, Mustafa; Ata, Fikret (My University, 2002)
Bu çalışmada üç tane enerji depolayan devre elemanı içeren bir elektronik devrede, doğrusal olmayan direncin devre dinamiğine etkisi incelendi. Bu dirençle tanımlanan denge noktalarının değişiminin kaotik rejime etkisi incelenerek deneysel sonuçlarla karşılaştırıldı. Kararlı olmayan simetrik denge noktalarının değişimi ile devre dinamiğinin oldukça değiştiği görüldü. Ayrıca elde edilen sinyal seviyelerinin genliğinin bu iki kararsız denge noktasını değiştirerek ayarlanabildiği görülmüştür.
Keywords: Kaos; Doğrusal olmayan Dirençler; Parça-parça doğrusallaştırma; Denge Noktası