SAFRAN (CROCUS SATİVUS L.) BİTKİSİNİN MİKROÇOĞALTIMI - ŞAHİNALP, AYÇA (Fırat Üniveristesi, 2017)
Bu çalışmada, in vitro şartlarda safran (Crocus sativus L.) bitkisinin soğanlarından elde edilen sürgün uçları kullanılarak, somatik embriyo üretimi amaçlanmıştır. Bu amaçla; besin ortamlarına farklı kombinasyon ve konsantrasyonlarda bitki büyüme düzenleyicileri eklenmiş ve bunların somatik embriyo oluşumu üzerine etkileri incelenmiştir.

In this study, it was aimed to produce somatic embryo in vitro using shoot tips obtained from corm of saffron (Crocus sativus L.). For this purpose; plant growth regulators have been applied to the nutrient media at different combinations and concentrations and their effects on somatic embryo formation have also been examined.
Micropropagation of saffron (Crocus sativus L.) plant
Keywords: Biyomühendislik