HOLLANDA ANAOKULUNDA ÇOK KÜL TÜRLÜ VE DiNLERARASI ÖGRENME: DÖRT YAŞ GRUBU ÇOCUKLARLA GÜNLÜK SINIF TECRÜBELERi - Miedema, Ina Ter Avest & Siebren (Fırat University, 2009)
Anaokulunda dinler arası ve kültürler arası formasyon, vatandaşlık eğitiminin dini ve kültürel bileşenlerine odaklanarak ve vatandaşlık eğitiminin başlangıcı olarak mümkün olan en kısa sürede başlamalı ve layıkıyla yorumlanabilmelidir. Yazarlar, Hollanda'nınEde kentindeki ilk kabul edilen dinlerarası okul olan Juliana van Stolberg ilkokulunda ôinlerarası okuBaşmaya ve sırasıyla bir İslfun okulunda ve bir Roma Katalik anaokulunda kaynaşık kültürlü öğrenme ve dinlerarası öğrenmeyi irdele!Tiektedirler. Bu bağlamda iki anaok:ulunda bir karşılaştırma yapıidı. Sonuçta dinlerarası ve kaynaşık kU!türlü1 eğitim çerçevesinde tercih ettikleri yaklaşımı nitelernek içif). ~·ezber~em§~ ka~~ıı:g ~aJ?.ltlıl~
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları