Furfural p-sübstitüe asetofenonlar ve türevlerinin sentezi - Cansız, Ahmet; Çetın, Ahmet (My University, 2001)
Furfural p-sübstitüe asetofenonlar; furfural ve p-sübstitüe asetofenonlar arasında oluşan Clasien-Schmidt reaksiyonundan sentezlenir. Bu yapılar genel olarak kalgonlar şeklinde tanımlanır. Bu çalışmada kalgonların değişik türevleri sentezlendi. Sentezlenen ürünlerin yapıları IR ve $^{1}H-NMR$ spektrumlarıyla belirlendi.
Keywords: Kimya; Uygulamalı; Kimya; Organik; Kimya; Tıbbi