İLKÖĞRETİM OKULU ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTILARININ GERÇEKLESME DÜZEYİ - Gökyer, Necmi (Fırat University, 2011)
Bu arastırmada; ilköğretim okulu zümre öğretmenler kurulu toplantılarında görüsülenkonuların gerçeklesme düzeyleri, öğretmen algılarına dayalı olarak kıdem, brans, cinsiyetdeğiskenleri açısından incelenmistir. Arastırmanın örneklemini toplam 221 öğretmenolusturmaktadır. Arastırmada veri toplama aracı olarak anket kullanılmıstır. ?kili gruplar için ‘t’testi, ikiden fazla gruplar için ise değiskenlik (F testi) çözümlemesi uygulanmıstır. Anlamlılıktestlerinde 0.05 düzeyi esas alınmıstır. Arastırmada öğretmenlerin demografik verilerinideğerlendirmek amacıyla frekans dağılımlarından; ölçek sonuçlarını yorumlarken ortalama vestandart sapma değerlerinden faydalanılmıstır. ?kiden fazla kategoriye sahip değiskenlerde tekyönlü ANOVA analizi kullanılmıstır. Arastırmada, öğretmenler gruplanan konularla ilgilihususların hepsini “Yüksek” düzeyde görüstüklerini belirtmelerine rağmen, zümre toplantılarındaen sık “Öğrenci basarısına yönelik konuları” en düsük ise “Ölçme ve değerlendirme” konularınıele aldıkları tespit edilmistir.