How do the Children Become Politicized? The Nature of Political Socialization in Turkey - Yeşilorman, Mehtap (My University, 2009)
Bu araştırma, sosyo-ekonomik düzeylerine göre yüksek, orta ve düşük olmak üzere üç ayrı bölgeye ayrılan Elazığ (Doğu Anadolu) şehir merkezindeki ilköğretim okullarına devam eden ilköğretim öğrencilerinden araştırma örneklemi olarak belirlenen çocukların siyasal öğrenme sürecini uygulamalı düzeyde incelemektedir. Bu çalışmada genel siyasal yapı, siyasal otorite ve güncel meseleler, siyasal katılım, ulusal özdeşleşme ve uluslar arası düzeyde siyasallaşma olmak üzere çeşitli seviyelerde meydana gelen siyasallaşma sürecine giren ilköğretim çocukları incelenmektedir. Araştırma sonuçları, bütün okullardaki ilköğretimdeki bütün çocukların genel siyasal yapı ve ulusal düzeyde oldukça iyi bir biçimde siyasallaştıklarını göstermiştir. Aynı zamanda sosyo-ekonomik durumu en iyi olan Dumlupınar İlköğretim Okulu öğrencilerinin bütün seviyelerde en yüksek siyasallaşma düzeyine sahip çocuklar olduğu belirlenmiştir.
Keywords: Siyasi Bilimler