Türkiye'de Öğretmenlik Tutumları - Semerci, Nuriye; Semerci, Çetin (My University, 2004)
Bu araştırmanın amacı, \"üniversitelerde beden eğitimi ve spor bölümünde öğrenim gören öğretmen adaylarının öğretmenlik mesleğine ilişkin tutumlarının belirlenmesidir. Survey yöntemine göre yapılan bu çalışmanın evreni, Türkiye'de bulunan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümleri öğrencileridir. Örneklemi ise bu bölümler içinden 2000-2001 öğretim yılı bahar yarıyılında random olarak seçilen dördüncü sınıf öğrencileridir, veriler 28'i olumlu ve sekizi olumsuz toplam 30 maddeden oluşan standart bir ölçek yardımıyla toplanmıştır. Ölçeğin KMO (Kaiser-Meyer-Olkin) değeri 0.88, Bartlett testi 8980.25 ve Cronbach Alpha iç tutarlılık katsayısı 0.68 olarak bulunmuştur. Araştırmanın sonucunda örnekleme giren Öğrencilerin cinsiyete ye üniversitelere göre öğretmenlik mesleğine karşı tutumlarında anlamlı bir farklılık bulunmamıştır; Genel olarak öğrencilerin mesleğe karşı tutumları olumlu olarak belirlenmiştir.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları