İki-fazlı matris çeviricinin tasarımı ve gerçekleştirilmesi - Deniz, Erkan; Aydogmus, Omur (My University, 2017)
Bu çalışmada, bir veya iki-fazlı ac motorların hız kontrolü için tek-fazlı şebekeden beslenen bir matrisçevirici tasarlanmıştır. Bu çevirici, tek-fazdan iki-faza dönüşümü doğrudan gerçekleştirebilmektedir. Bununla birlikte, ac-ac dönüşümü gerçekleştirmek için yeni bir anahtarlama algoritması önerilmiştir.Önerilen Matris çevirici; şebeke ve yük arasına bir doğrultucuya ve dc-hat kondansatörlerine gerek duymadan doğrudan bağlanabilir bir yapıya sahiptir. Tasarlanan çevirici iki fazlı bir RL yükü için testedilmiştir. Çeviricinin çıkış gerilimi ve yük akımına ilişkin benzetim ve deneysel sonuçlar harmonikiçerikleri ile birlikte analiz edilmiştir.
Keywords: Mühendislik; Elektrik ve Elektronik