384 NUMARALI HARPUT ŞER‘İYYE SİCİLİNİN H.1046-1047 (M.1636-1637) TANITIMI VE FİHRİSTİ (Sayfa 3-52) - Tatar, Özcan (My University, 2017)
Osmanlı tarihi araştırmalarında en önemli kaynaklar arşiv vesikaları olup, bunlar içerisinde Şer‘iyyeSicillerinin özel bir önemi vardır.Kaydedildikleri döneme ve yer hakkında önemli bilgileri ihtiva eden Şer‘iyye Sicilleri, günümüz tariharaştırmacılığında, içerdikleri belgeler açısından özellikle başvurulan kaynaklar arasındadırlar.Biz bu çalışmamızda, 384 Numaralı Harput Şer‘iyye Sicili’nin tanıtımını yaparak, içerdiği belgelerinkonularına göre fihristini vermeye çalıştık.
Keywords: Tarih