Türkiye Florası için Yeni Bir Kayıt: Rhynchocorys maxima Richt. ex Stapf (Kafkas Filburnu) (Orobanchaceae) - Sancar, Pelin Yılmaz; Kurşat, Murat; Demırpolat, Azıze; Civelek, Semsettin; Kırbag, Sevda (My University, 2023)
Bu çalışmada, Rhynchocorys cinsine ait R. maxima türü Türkiye Florası için ilk kez kayıt altına alınmıştır. Transkafkasya ve İran’da doğal yayılışa sahip olan tür, Türkiye’de ilk kez bu çalışmayla Rize’den tanımlanmıştır. Türün ayırıcı karakterleri, betimi, yayılış haritası, teşhis anahtarı ve doğal ortamında çekilmiş resimleri detaylıca verilmiştir. Yeni kayıt durumundaki bu taksonla birlikte cinsin ülkemizdeki takson sayısı 7 olarak güncellenmiştir.
Keywords: Türkiye; Rize; Yeni Kayıt; Rhynchocorys