KELAM PROBLEMLERİNİN BİLGİ SOSYOLOJİSİ ÇERÇEVESİNDE DEĞERLENDİRİLMESİ - DAĞ, FATMA (Fırat Üniveristesi, 2008)
Tarihsel süreçte ortaya çıkan kelam problemlerinin neliğini çözümlemek, bu problemlerin ortaya çıktığı sosyal yapıları çözümlemekle mümkündür. Bilgi sosyolojisi her ne kadar bilginin ortaya çıkışına etki eden sosyal yapıları incelese de, inançlar da bu alanda kabul edilmelidir. İnancın içerisinde oluştuğu sosyal, politik, ekonomik, kültürel vs. alanlar inançların biçimlenmesine etki etmektedir.

To analayzed of he theological problems that occoured at historical process is need analayzing social ctructers. The sociology of knowledge is search the occouring knowledge. On the other hand it search social structers that effect ococuring knowledge. Every belief ocur in the social, political, economical and cultural fenomen.
The assesment of teological problems in terms sociology of knowledge
Keywords: Din