EĞİTİM FAALİYETLERİNİN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN BİREYSEL YENİLİKÇİLİK DÜZEYİNE ETKİSİNİN İNCELENMESİ - Karahan, Mehmet; Gedik, Yeliz (My University, 2021)
Teknolojik gelişmelerin hızla yayıldığı bir dünyada yenilikçi bir anlayışı benimseyen ve risk alabilen kişilerin, oluşan yeni yapıya uyum sağlamada ve başarıyı yakalamada daha fazla şansı olacaktır. Teknolojik gelişmelerle birlikte iş hayatında da büyük değişimlerin yaşanması çalışanların yeni koşullara uyum sağlamasını gerekli kılmıştır. Bu düşünceden hareketle yenilik kapasitesinin artırılmasına önemli etkileri olduğu düşünülen eğitim aktivitelerinin potansiyel iş gücünü oluşturan üniversite öğrencilerinin bireysel yenilikçilik düzeylerini farklılaştırıp farklılaştırmadığının analizinin yapılması, günümüzün en önemli rekabet aracı olan yenilikçiliğin artırılmasına katkı sağlayabilecektir. Bu hedef doğrultusunda yapılan bu çalışmada üniversite öğrencilerinin yenilikçilikle ilgili herhangi bir eğitim alma durumlarının yenilikçilik düzeyine etkileri incelenmiştir. Bölge üniversitelerinde öğrenim gören 895 öğrenciyle yapılan anket çalışmasından elde edilen sonuçlara göre yenilikçilikle ilgili konularda eğitim faaliyetlerine katılmak yenilikçilik düzeyini pozitif yönde etkilemektedir. Elde edilen bulgular yükseköğretim kurumlarında yenilikçiliği teşvik eden müfredat ve faaliyet tasarımı çalışmalarını cesaretlendirici niteliktedir.Anahtar Kelimeler: Bireysel Yenilikçilik Düzeyi, Yükseköğretim Kurumları, Eğitim Faaliyetleri.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları