Uzunçayır Baraj Gölü'ndeki (Tunceli) Cupoeta trutta (Heckel, 1843)'n1n Bazı Populasyon Parametreleri - Gündüz, Fatih; Çoban, M. Zülfü; Yüksel, Fahrettın; Demyrol, Ferhat; Kurto?lu, Mehtap; Yıldız, Nurettin (My University, 2014)
Bu çalışma, Mayıs 2011--Eylül 2012 tarihlerinde Uzunçayır Baraj Gölü'nde gerçekleştirilmiştir. Çalışmada toplam 349 adet (222 erkek, 127 dişi) Capoeta trutta (Heckel, 1843) örneği incelenmiş, örneklerin l-XII yaş grupları arasında dağılım gösterdiği ve dişi/erkek oranının 0,57 olduğu belirlenmiştir. Total boy değerlerinin erkek bireylerde 17,2--41,1 cm ve dişi bireylerde 21,4--43,1 cm; ağırlık değerlerinin erkeklerde 48,0--612,0 ve dişilerde 86,0--747,0 g; kondisyon faktörü değerlerinin ise erkekler için 0,882--1,027, dişiler için 0,853-1,007 arasında değiştiği saptanmıştır. Boy-ağırlık ilişkisi denklemi erkeklerde W: 0,0096TL2'9856 (R2:0,93), dişilerde W: 0,0052TL3'1644 (R2=0,93) ve populasyon genelinde W: 0,0082TL3'0327 (R2:0,94) olarak tespit edilmiştir. VBBD parametreleri tüm populasyon için L, :49,5 8, K:0,09, to:--4,00, W? :1 109,06 ve doğal ölüm oranı (M) 0,236 olarak tahmin edilmiştir.
Keywords: Balıkçılık