Views of the academic personnel working in institutions giving sports training in higher education about electronic trade - Yücel, Ali Serdar; Karakaya, Yunus Emre; Çoban, Bilal; Gündoğdu, Cemal; Karataş, Özgür (My University, 2012)
Bu araştırmada, Türkiye’de yükseköğretim düzeyinde spor eğitimi hizmeti veren kurumlarda görev yapan akademik personelin elektronik ticaret hakkındaki görüşleri araştırılmıştır. Araştırmanın örneklemini Türkiye’de yükseköğretim düzeyinde spor eğitimi hizmeti veren kurumlarda görev yapan 214 akademik personel oluşturmaktadır. Katılımcıların görüşlerini belirlemek amacıyla Sevindik (16) tarafından geliştirilen, geçerlilik ve güvenirlilik çalışması yapılmış “E-Ticaret Kullanıcı Görüş Formu” kullanılmıştır. Anketlerin değerlendirilmesinde SPSS 11.5 paket programı kullanılmış, t-testi, Varyans Analizi (ANOVA), Kruskal Wallis Testi ve LSD testi analizleri yapılmıştır. Sonuç olarak, Türkiye’de yükseköğretim düzeyinde spor eğitimi hizmeti veren kurumlarda görev yapan akademik personelin % 86’sının elektronik ticaretin önemli bir ticaret olduğunu, % 81.3’ünün elektronik bankacılık sistemi kullandıkları ve % 59.9’unun ise elektronik ticaretin geleneksel ticaret anlayışını yok ettiği şeklinde görüş bildirmişlerdir. Ayrıca katılımcıların cinsiyet ve öğrenim durumu değişkenlerine göre elektronik ticarete yönelik genel görüşleri arasında anlamlı bir farklılık olduğu tespit edilmiştir
Keywords: İşletme; Spor Bilimleri