HÜSEYİN NİHAL ATSIZ'IN ESERLERİNDE ESKİ TÜRK DİNİ İNANÇLARININ TESPİTİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ - KATI, MURAT (Fırat Üniveristesi, 2000)
"Hüseyin Nihal Atsız' in Eserlerinde Eski Türk Dini İnançlarının Tespiti ve Değerlendirilmesi" adı altında gerçekleştirilen bu çalışma iki bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümünde eski Türklerin dini inançları ile ilgili kaynaklarda yer alan çeşitli görüşler hakkında kısa bilgiler verilmiştir. Tezin I. Bölümünde H. Nihal Atsız' in hayatı, fikirleri ve eserleri II. Bölümünde ise H. Nihal Atsız'ın eserlerindeki eski Türk dini inançlarının tespiti ve değerlendirilmesi yapılmıştır. Bu çalışma yapılırken, gerek H. Nihal Atsız'ın eserleri, gerekse eski Türk dini ile ilgili kaynaklar incelenmiştir. Araştırmamız sonucu H. Nihal Atsız'ın eserlerindeki eski Türk dini inançlarının, kaynaklarda yer alan eski Türk dini inançlarına uygun olduğu tespit edilmiştir. 1\

SUMMARY Master Thesis DETECTION AND EVALUATION OF ANCİENT TURKISH RELIGIOUS BELIEFS IN THE WORKS OF HÜSEYİN NİHAL ATSIZ Murat KATI The University of Fırat Social Sciences Institute Main Science Branch of Philosophy and Religion Sciences 2000, Page: 75 This study which was undertaken under the title of "Detection and evaluation of ancient Turkish religious beliefs in the works of H. Nihal Atsız" consists of two parts İn introduction, little information was given that was found at the sources related to ancient religious beliefs of Turks. At first section of thesis, the life, ideas and works of H. Nihal Atsız and at the second section ancient religious beliefs of Turks in his works were detected and evaluated. When this study was undertaken both his works and the sources about ancient religion of Turks were studied. As a result of our study, it was established that ancient religious beliefs of Turks at Hüseyin Nihal Atsız' s works were suited to ancient religious beliefs of Turks which were found at the sources.
Detection and evaluation of ancient Turkish religious beliefs in the works of Hüseyin Nihal Atsız
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Din; Religion