Gebelikte kullanılan transfüzyon ürünleri ve son gelişmeler - Kilic, Gokhan; Bilen, Mehmet Asım; Gürateş, Bilgin (My University, 2006)
Gebelikte transfüzyon metotlarını standardize etmek güçtür ve hem annenin hem de fetüsun değerlendirilmesi şarttır. Gebelikte ve doğum sırasında transfüzyon oranı %0.4 %1.6 arasında gerçekleşmektedir. Bu konuda son yıllarda gelişmeler yaşanmıştır. Bu yazıda doğum ve transfüzyon ile ilgili bu gelişmelerin yanı sıra özellikli bazı konulara değinilmiştir.
Keywords: Gebelik; Plazma; Kan bileşenleri nakli; Kan nakli