Yeni substitue vic-dioksim ligandları ile Co(II) ve Co(III) komplekslerinin sentezi - Güngör, Osman; Canpolat, Erdal; Kaya, Mehmet Demir (My University, 2002)
9,10-bis(hidroksiimino)-4,8,11,15-tetraaza-l,2,17,18-O-diizo-propilidenoktadekan $(H_2L^1)$ ve l,2-di(hidroksiimino)-3,6-diaza-8,9-O-benzalnonan $(H_2L^2)$ ligandları ve bu ligandların Co(II) ve Co(III) kompleksleri sentezlendi. Bunların yapıları, IR, $^1H,^{13}C$ NMR spektroskopisi, manyetik duyarlılık ve elementel analiz ile aydınlatıldı. Ayrıca ligand ve komplekslerin termal özellikleri TGA teknikleriyle karakterize edildi.
Keywords: Kimya; Tıbbi; Kimya; İnorganik ve Nükleer