NiO Takviyeli Mn Katkılı Hidroksiapatit Kompozitlerinin Sentez ve Karakterizasyonu - Ates, Tankut; Keser, Serhat; Korkmaz, Aydan Aksoğan; Bulut, Niyazi; Kaygılı, Omer (My University, 2022)
Bu çalışmada hidrotermal yöntemle sentezlenen mangan (Mn) katkılı hidroksiapatit (HAp)ile yaş kimyasal metot ile üretilen nikel oksit (NiO) kullanılarak oluşturulan kompozit numuneler karakterize edildi. NiO takviyesinin, Mn katkılı HAp’in kristalleşmesi, örgü parametreleri ve ortalama kristal büyüklüğü üzerine etkili olduğu görüldü. NiO ilavesi ile Mn katkılı HAp’inin bazı özelliklerinin değiştirilebilmesinin ve kontrol edilebilmesinin mümkün olabileceği gözlendi.
Keywords: Nikel oksit; X-ışını kırınımı; Kompozit; Hidroksiapatit