İŞ GELİŞTİRME MERKEZLERİNİN GİRİŞİMCİLER ÜZERİNDEKİ ETKİSİ:ELAZIĞ İŞGEM ÖRNEĞİ - TUT, BİHTER (Fırat Üniveristesi, 2019)
İş Geliştirme Merkezleri, Türkiye'de halen faaliyette olan bir girişim destek programıdır. Genellikle girişimciler, ilk işlerinde hüsrana uğramaktadırlar. İŞGEM, girişimcilere iş koçluğu yapmaktadır. Yapılan desteklerde işi geliştirme, düzey gelişimi ve satış becerileri yer almaktadır. Bu çalışmada, Türkiye'de faaliyet gösteren önemli iş kuluçkaları uygulamalarından birisi olan İş Geliştirme Merkezleri (İŞGEM)'nin girişimcilerin özellikleri üzerindeki etkisi tespit edilmeye çalışılmıştır. Çalışma kapsamında girişimcilik kavramına değinilerek, girişimcilik türleri ve girişimci özellikleri açıklanmıştır. Ekosistemde yer alan kuluçka merkezi türlerinden yola çıkılarak, İş Geliştirme Merkezlerinin desteklerin ve hizmetlerin özelinde girişimciliğe olan etkileri incelenmiştir. Çalışmada kullanılan veri seti, Elazığ İş Geliştirme Merkezinden elde edilmiştir.

Business Development Centers, is an attempt to support programs which are still operating in Turkey. Generally, entrepreneurs are frustrated in their first job. ISGEM provides business coaching to entrepreneurs. Supports include business development, level development and sales skills. In this study, one of the important business incubators operating in Turkey which applications Business Development Centers (BDC) 's impact on entrepreneurs have tried to determine. Within the scope of the study, entrepreneurship types and entrepreneurial characteristics are explained. Based on the types of incubation centers in the ecosystem, the effects on entrepreneurship in the Business Development Centers were examined. The data set used in this study was obtained from Elazığ Business Development Center.
The effect of business development centers on entrepreneurs: Elazig ISGEM example
Keywords: İşletme; Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri