GÜNAY TÜMER`İN DİNLER TARİHİ BİLİMİNDEKİ YERİ - ERTAŞ, MUHİTTİN (Fırat Üniveristesi, 2001)
Yüksek Lisans Tezi GÜNAY TÜMER'İN DİNLER TARİHİ BİLİMİNDEKİ YERİ Muhittin ERTAŞ Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı Dinler Tarihi Bilim Dalı 2001, Sayfa: 70 "Günay Turner' in Dinler Tarihi Bilimindeki Yeri" adlı çalışmamız, Giriş ve üç bölüm oluşmaktadır. Giriş bölümünde, Osmanlı'nın son zamanlarından Günay Turner' e kadar olan Dinler Tarihi alanındaki çalışmalar hakkında bilgi verilmiştir. Birinci Bölümde, Günay Tümer'in doğumundan ölümüne kadar olan hayatı ile kitapları, makaleleri, çevirileri ve ansiklopedi maddelerinden oluşan çalışmaları tanıtılmıştır. İkinci Bölümde, Günay Tümer'in çalışmalarında kullanmış olduğu metotları (Filolojik, Deskriptif, Karşılaştırmalı ve Fenomenolojik) nasıl uyguladığı incelenmiştir. Üçüncü Bölümde, Günay Tümer'in Türkiye'deki Dinler Tarihi ile Türk Dinî Tarihi çalışmalarına sağladığı katkılar ortaya konulmuştur. Bu çalışma Bibliyografya bölümü ile sona ermektedir.

SUMMARY Master Thesis PLACE OF GUNAY TÜMER IN RELİGİOUS HISTORY SCİENİLE Muhittin ERTAŞ The University of Fırat Soccial Sciences Institute Mail Science Branch of Philosophy and Raligion Sciences 2001, Page 70 " In place of religious history science of Günay Turner" named our study had formed entry and three section. In entry section last period of ottoman until Günay Turner's in entry section had been given a knowledge about studies a bout religious history. In the first section include arts which include books, articles, encyclopedia, translations, was introduced in this section in the second section, in this section was examined of Günay Turner's methods in used for his studies as (Filolojik Deskriptif, Karşılaştırmalı ve Fenomenolojik) in third section, in this section had been puf forward to usefuls for religiouses history and religious history. This study ends with bibliography section
Place of Günay Tümer in religious history science
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Din; Religion