TESADÜFİ DEĞİŞKENLERİN SIRALI İSTATİSKLERİNİN MOMENTLERİ - SABANCI, CÜBEYR (Fırat Üniveristesi, 2011)
Bu tez, dört bölümden oluşmaktadır.Birinci bölümde, temel tanım ve teoremler verilmiştirİkinci bölümde, bağımsız ve aynı dağılımlı olmayan sürekli tesadüfi değişkenlerin sıralı istatistiklerinin olasılık yoğunluk ve dağılım fonksiyonları incelenmiştir.Üçüncü bölümde, bağımsız ve aynı dağılımlı olmayan sürekli tesadüfi değişkenlerin sıralı istatistiklerinin beklenen değer, varyans ve kovaryansı elde edilmiştir.Son bölümde, sürekli tesadüfi değişkenlerin sıralı istatistiklerinin momentleriyle ilgili bazı sonuçlar verilmiştir.

This thesis consists of four chapters.In the first chapter, the fundamental definitions and theorems are given.In the second chapter, the probability density and distribution functions of order statistics of independent and nonidentically distributed continuous random variables are examined.In the third chapter, the expected value, variance and covariance of order statistics of independent and nonidentically distributed continuous random variables are obtained.In the last chapter, the some results related to the moments of order statistics of continuous random variables are given.
Moments of order statistics of random variables
Keywords: İstatistik