HAZRET-İ MUHAMMED (S.A.V.) VE SABIR - Tutar, Adem (Fırat University, 1999)
Akıl vasfı ile diğer canlılardan ayrılan ve düşünce yeteneğine sahip olan insan, kendisinin boşuna ve tesadüfi yaratılmadığının bilincine ulaşabilir. İnsan, doğuyor ve belirli bir süre yaşadıktan sonra ölüyor; insaniann bu şekilde devam eden düzenini, kim ve neden ortaya koymuştur? diye düşündüğümüzde; insandan daha güçlü bir varlığın, bu sistemi kurduğunu idrak ed e biliyoruz.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları