Magnetic permeance network approach to the airgap field in induction motors - Guldemir, Hanifi (My University, 2000)
Bu çalışmada, indüksiyon motorun manyetik eşdeğer devresi kullanılarak hava aralığındaki akı yoğunluğu dağılımını elde etmek amacıyla manyetik geçirgenlik devresi geliştirilmiştir. Geliştirilen devrede rotor, boyuna birkaç parçaya bölünerek ve motorun standart eşdeğer devresi değiştirilerek rotor çubuklarının eğimli olması durumu da hesaba katılmıştır. Manyetik geçirgenlik devresinin temel yapısı incelenip indüksiyon motora uygulanması anlatılmış olup, yük ve doyuma bağlı olarak çeşitli çalışma şartlarında benzetim sonuçları verilmiştir. Benzetim sonuçlarından, makinanın hava aralığındaki akı yoğunluğu dağılımı ve bu dağılımın Fourier analizinden etkili harmonik bileşenlerin büyüklüğü ve faz açısı da elde edilebilmektedir.
Keywords: Mühendislik; Elektrik ve Elektronik; Enerji ve Yakıtlar