Öğrencilerin devam ettikleri ilköğretim okullarına güven düzeyinin veli görüşlerine göre incelenmesi - Boydak, Mukadder Özcan; Korkmaz, Celalettin (My University, 2009)
Bu çalışmada öğrencilerin devam etmiş oldukları ilköğretim okullarına güvene ilişkin veli görüşleri araştırılmıştır. Araştırmanın amacına ulaşmak üzere öğrenci cinsiyeti, öğrenime devam edilen yerleşim birimi ve devam edilen okul türüne göre öğrenci velilerinin görüşleri arasında anlamlı farklılık olup olmadığı araştırılmıştır. Araştırmanın evrenini Malatya ilinde yer alan ilköğretim okullarına devam eden öğrenci velileri oluşturmaktadır. Örneklemini ise Malatya ilinde yer alan Devlet, Özel, Yatılı Bölge İlköğretim, Taşımalı ve Köy ilköğretim okulları olmak üzere toplam 649 öğrenci velisi oluşturmaktadır. Devam edilen okul türüne göre velilerin güven düzeyleri incelendiğinde en yüksek güvenin Yatılı bölge okullarına ve Özel okullara olduğu, en az güvenin ise Taşımalı ilköğretim okullarına olduğu sonucu bulunmuştur.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları