KUR'AN SÜNNET iLiŞKiSi - Soysaldı, Mehmet (Fırat University, 2002)
Bu araştınnamızda son zamanlarda çok fazla tartışılan sünnet ve Kur'anSünnet ilişkisi incelenmiştir. Önce Kur'an ve Sünnetin tanımı yapılmış, Hz.Peygamber'in Kur'an'ı tebliğ ve tefsir görevi üzerinde durulmuş, Sünnetin dindeki yeri ve önemi incelenmiştir. Kur'an'ın anlaşılmasında Sünnetin yeri açıklandıktan sonra tarihi süreç içerisinde günümüze kadar Hadise bakış tarzı konusuna açıklık getirilmiştir. Sonuç olarak da Kur'an'ın, Allah'ın muradına uygun doğru bir şekilde anlaşılması ve içerdiği prensipierin hayatta tatbik edilmesi için Hz.Peygamber'in sünnetine ihtiyaç olduğu kanaatine varılmıştır. Sünnet olmadan Kur'an'ı ·doğru anlayıp, alıkarnını hayatımızda gereği vechile uygulaınamız mümkün değildir.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları