PIC KULLANILARAK TELEFON HATLARI ARACILIĞI İLE UZAKTAN OTOMASYON - ÇAVAŞ, MEHMET (Fırat Üniveristesi, 2004)
Yüksek Lisans Tezi PIC KULLANILARAK TELEFON HATLARI ARACILIĞI İLE UZAKTAN OTOMASYON Mehmet ÇAV AŞ Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi Anabilim Dalı Sayfa: 63; 2004 Bu tezde, PIC16F84 mikrodenetleyicisi kullanılarak telefon ve telefon hatları üzerinden uzaktan bir ev/işyeri otomasyonu gerçekleştirilmiştir. Ev/işyeri arasındaki bilgi alış verişi ile ev/işyerindeki sistem ve cihazların kontrol edilmesi amaçlanmıştır. Bu çalışmada kullanılan mikrodenetleyici sayesinde uygulama devresinin ayrık elemanlı devrelere göre daha ekonomik ve güvenilir olması sağlanmıştır. Ayrıca bilgi alış-verişi telefon ağı üzerinden gerçekleştirildiği için kullanım alanı genişletilmiştir. Bu amaçlar doğrultusunda ev/işyerindeki elektrikli veya elektro-mekanik cihaz ve sistemlerin kontrolü yapılan uygulama devresi ile gerçekleştirilmiş, devrenin çalışması ve güvenilirliği test edilmiştir. Anahtar Kelimeler: Mikrodenetleyiciler, PIC Aracılığı İle Otomasyon, Uzaktan Kontrol IX
Remote automation via telephone lines using PİC
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği; Electrical and Electronics Engineering