KEBAN BARAJ GÖLÜ PERTEK BÖLGESİ CLADOCERA VE COPEPODE (CRUSTACEA) FAUNASININ MEVSİMSEL DAĞILIMI - YILMAZTÜRK, YEŞİM (Fırat Üniveristesi, 2004)
Yüksek Lisans Tezi KEBAN BARAJ GÖLÜ PERTEK BÖLGESİ CLADOCERA VE COPEPODA (CRUSTACEA) FAUNASININ MEVSİMSEL DAĞILIMI Yeşim YILMAZTÜRK Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı 2004, Sayfa: 42 Bu çalışmada, Keban Baraj Gölü Pertek Bölgesi' nin Cladocera ve Copepoda (Crustacea) faunasının tespiti ve mevsimsel dağılımının saptanması amaçlanmıştır. Çalışma konusu olan Cladocera ve Copepoda (Crustacea) örnekleri Ağustos 2002 - Temmuz 2003 tarihleri arasında, belirtilen 3 istasyondan, aylık periyodlar halinde yapılan arazi çalışmaları sonucu elde edilmiştir. Ayrıca, gölün bazı fiziksel ve kimyasal analizleri de yapılmıştır. Cladocera grubundan 4 tür, Copepoda grubundan 3 tür ve bir larva bulunmuştur. Cladocer' lerin sonbaharda artarak yaz mevsiminde maksimuma ulaştığı, Copepod' ların ise kış mevsiminde artarak, ilkbaharda maksimum seviyeye ulaştığı saptanmıştır. Anahtar Kelimeler : Keban Baraj Gölü, Pertek Bölgesi, Cladocera, Copepoda, Mevsimsel Dağılım, Elazığ. IV
The seasonal distribution of Cladocera and Copepoda (Crustacea) species in Keban dam lake Pertek zone
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Biyoloji; Biology