Çoklu Kranial Sinir Tutulumunun Eşlik Ettiği Oksipital Kondil Kırığı - Ozturk, Sait; Hergünsel, Ömer Batu; Gönen, Murat; Kaplan, Metin (My University, 2016)
Oksipital kondil kırığı kafa tabanının oldukça nadir gözlenen bir travmatik hasarıdır. En sık şikâyetler boyun ağrısı ve boyun hareketlerinde kısıtlılıktır. Bu çalışmada, 73 yaşında erkek hastada hafif kafa travması sonrasında sol oksipital kondil kırığı nedeniyle ortaya çıkan IX. ve X. kranial sinir tutulumu tartışıldı.
Keywords: Genel ve Dahili Tıp; Patoloji; Kulak; Burun; Boğaz