Defektif ulna osteomiyelitinde önkola tek kemik yapımı: Olgu sunumu - Karakurt, Lokman; Yılmaz, Erhan; Bulut, Mehmet; Serin, Erhan (My University, 2003)
Defektif ulna osteomiyelitine bağlı sağ önkol instabilitesi saptanan dört yaşındaki erkek hastaya, nötral supinasyon pronasyonda önkola tek kemik ameliyatı yapıldı. Ameliyattan bir yıl sonra, sağ önkolda 3 cm kısalık saptandı; radyolojik olarak kaynama gecikmesi görülmekle birlikte önkolun stabilitesi ve fonksiyonu yeterli bulundu. Hasta parmaklarını kullanabiliyordu.
Keywords: Çocuk; Olgu sunumu; Osteomiyelit; Eklem instabilitesi; Radius; Anomaliler; Ulna; Ön kol yaralanmaları