Güreşçilerin sürekli kaygı düzeylerinin bazı değişkenler açısından incelenmesi - Gacar, Atalay; Coşkuner, Zeki (My University, 2010)
Sürekli kaygı; Bireyin kaygı yaşantısına olan yatkınlığı olarak tanımlanmaktadır. Bu bağlamda kişinin içinde bulunduğu durumları genellikle stresli algılama ya da stres olarak yorumlama eğilimi de denebilir. Bu çalışmada; güreşçilerin sürekli kaygı düzeylerinin bazı değişkenler açısından araştırılması amaçlanmıştır. Bu amaca ulaşmak için, Spielberg ve arkadaşları (1970) tarafından bireylerin sürekli kaygı düzeylerinin ölçülmesi amacıyla geliştirilen Öner ve Le Compte (1983.) tarafından Türkçeye uyarlanan, 20 sorudan oluşan sürekli kaygı ölçeği güreşçilere uygulanmıştır. Araştırma, 22 ilden 110 güreşçinin katılımıyla Elazığ ilinde gerçekleştirilen 4.Doğu ve Güney Doğu yaz oyunlarına katılan 13-17 yaş arasındaki 110 erkek güreşçi ile sınırlıdır. Elde edilen veriler sonucunda müsabakalara katılan güreşçilerin kaygı düzeylerinin yüksek olduğu, bu farklılıkların yaş, eğitim gördükleri sınıf düzeyi, kardeş sayıları, baba meslekleri arasında istatistikî anlamda anlamlı farklılıklar tespit edilmiştir.

Trait anxiety; The individual's predisposition to anxiety is defined as life In this context, within a person's perception or stressful situations are often interpreted as a tendency to stress may be called. This study wrestler in terms of some variables of constant anxiety levels aimed to investigate to achieve this goal, by Spielberg and his friends(1970) in order to measure their anxiety levels of individuals continuously developed tailored to Turkish by Öner and Le Compte (1983), consisting of 20 questions concerned the permanent scale was applied to wrestlers. Survey, 22 cities in the province of Elazig conducted with the participation of 110 wrestlers to the South East 4.Doğu summer 110 boys between the ages of 13-17 participated in the game is limited to wrestlers The data obtained as a result of the wrestlers participating in events where the high levels of anxiety, these differences in age, education level of their class, number of siblings, fathers between professions were statistically significant differences in mean
Wrestlers trait anxiety level of some variables of the investigation
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Güreş; Kaygı; Sürekli kaygı; Yaz oyunları; Spor; Wrestling; Anxiety; Trait anxiety; Summer games; Sports