Bupropion kullanımıyla ilişkili görsel halüsinasyon: Bir olgu sunumu - Korkmaz, Sevda; Kuloğlu, Murat; Atmaca, Murat; Sağlam, Sadullah (My University, 2012)
Bupropion; norepinefrin ve dopamin geri alım inhi bitörü olarak etki eden ve yan etki profili bakımındanoldukça güvenli sayılabilecek bir antidepresan ilaçtır.Bupropionun en sık görülen yan etkileri; uykusuzluk,konstipasyon, baş ağrısı ve ağız kuruluğu şeklindedir.Yazımızda bu yan etkilerden farklı olarak, terapötikdozda yavaş salınımlı bupropion kullanımı sırasındagörsel halüsinasyon ortaya çıkan bir olgu sunulacaktır.
Keywords: Psikiyatri