BAZI 1,2,4-TRİAZOL[3,4-B][1,3,4]TİYADİAZOL HALKALI BİLEŞİKLERİN SENTEZİ - TINAZ, NOMAN (Fırat Üniveristesi, 2014)
Çalışmada ilk olarak; 4-piridin karboksilik asit hidrazit ve 2-tiyofen karboksilik asit hidrazit bileşiklerinden sırasıyla 4-amino-5-piridin-4-il-4H-1,2,4-triazol-3-tiyol ve 4-amino-5-(2-tiyofen)-4H-1,2,4-triazol-3-tiyol bileşikleri sentezlendi. Daha sonra bu bileşiklerden fosforoksiklorür varlığında çeşitli aromatik asitler ile –SH ve –NH2 fonksiyonel gruplarının siklik kondenzasyonundan 1,2,4-triazol[3,4-b][1,3,4]tiyadiazoller sentezlendi. Elde edilen bileşiklerin yapıları FT-IR, 1H NMR ve 13C NMR teknikleri kullanarak karakterize edildi. Anahtar Kelimeler: 1,2,4- triazoller, 1,2,4-triazol[3,4-b][1,3,4]tiyadiazoller, Schiff bazları

In this study; firstly, 4-amino-5-pyridine-4-yl-4H-1,2,4-triazole-3-thiole and 4-amino-5-(2-thiophenyl) -4H-1,2,4-triazole-3-thiole were synthesized. After that; 1,2,4-triazole[3,4-b][1,3,4]triazole were synthesized from the different aromatic acids with -SH and –NH2 functional groups by cyclic condensation in the presence of phosphorus oxychloride. The structure of obtained compounds were characterized by using FT-IR, 1H NMR and 13C NMR techniques. Keywords: 1,2,4-triazoles, 1,2,4-triazole[3,4-b][1,3,4]triazole, Schiff bases
Some of 1,2,4-triazolo [3,4-b] [1,3,4] thiadiazole ring compounds synthesis
Keywords: Kimya