Cumhuriyet Gazetesi’nde kitap haberlerinin sunumuna bir örnek: Metastaz - Eşidir, Osman Vedüd (My University, 2020)
Kamuoyunu bilgilendirme medyanın en temel görevleri arasındadır. Elektronik ve yazılı basın yoluyla gerçekleştirilen bu eylem yazılı basın denilince akla ilk gelen medya organı olan gazeteler aracılığıyla da yapılmaktadır. Türkiye’de Fethullahçı’ların devlet kurumlarına sinsice sızmasının acı tecrübeleri son yıllarda gözlemlenerek yaşanmıştır. 17-25 Aralık 2013 Yolsuzluk ve Rüşvet Soruşturması sonrasından günümüze kadar uzanan süreçte Türkiye medyasının Fethullahçı’lara bakış açısında önemli değişiklikler olmuştur. 4 Şubat 2019 tarihinde Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından basılan Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu adlı gazetecilerin birlikte yazdıkları Metastaz kitabı bu değişimi anlama açısından önemli bir kaynaktır. Bu çalışmada, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kumpasıyla 19 ay cezaevinde yatan Pehlivan ve Terkoğlu’nun yazdığı Metastaz kitabı ile ilgili Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan haberler değerlendirilerek elde edilen bulgular çerçevesinde kitabın gazetede nasıl sunulduğunu analiz edilecektir.
Bildiri - Yayımlanmış
Keywords: Metastaz; İçerik analizi