Yöneticiler açısından etkin zaman yönetimi tekniklerinin değerlendirilmesi - Demirel, Erkan T.; Ramazanoğlu, Fikret (My University, 2005)
Zaman; anında tüketilme ve depolanmama gibi özelliklerinin yanında, hiçbir şeyin ikame edemediği eşsiz bir kaynaktır. Bu eşsiz kaynağın kullanılması da çok büyük ölçüde hassasiyet gerektirmektedir. Yönetici sıfatına sahip olan kişilerin zamanı etkin bir şekilde yönetebilmeleri sayesinde örgüt, amaçlarına ulaşabilme seviyesini de yükseltir. Zamanın yüksek düzeyde etkin olarak yönetildiği örgütlerde yöneticiler, öncelik vermeleri gereken düşünme ve stratejik işler gibi konulara daha çok vakit ayırabileceklerdir. Bu şekilde elde edilen zaman da, hem kısa vadede hem de uzun vadede örgütün etkinliğini güvence altına almak için önemli bir kaynak olacaktır. Yöneticilerin bu konuda yapmaları gerekenler ise; zaman kayıplarına düşmemek ve bireysel donanımlarını bu doğrultuda dizayn etmektir. Çalışmada analitik yöntem uygulanmıştır. Konu ile ilgili literatür taraması yapılarak bilgiler tamamlanmış ve elde edilen veriler neticesinde etkin zaman yönetimi tekniklerinin yöneticiler açısından bir değerlendirilmesi yapılmıştır.
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Zaman; Zaman yönetimi; Yönetici; Etkinlik