Üniversitelerin misyon ifadelerinin tematik olarak incelenmesi - Arabacı, I.bakir; Şener, Gönül (My University, 2014)
Bu araştırmada, Türkiyedeki üniversitelerin misyon ifadelerinde kullandıkları öğeleri tematik açıdan değerlendirmek, bu öğelerden hangilerinin ne sıklıkla kullanıldığını ve benzerliklerini açık bir şekilde ortaya koymak amaçlanmaktadır. Bu amaçla Türkiyedeki 103 devlet ve 65 vakıf üniversitesinin web sayfalarında yer alan misyon ifadeleri araştırmanın çalışma evrenini oluşturmuştur. Ancak yapılan incelemede 9 devlet ve 19 vakıf üniversitesinin web sayfalarında misyon ifadelerine rastlanmadığı için, ulaşılan 94 devlet ve 46 vakıf üniversitesinin misyon ifadeleri incelemeye alınmıştır. Bu ifadeler genel olarak incelendiğinde; üniversitelerin Eğitim Öğretim Hizmeti temasına ilişkin görev tanımlarını daha sıklıkla kullandıkları görülmüştür. Kullanım sıklığına göre bu temayı Toplumsallık , Evrensellik ,Bilim ve teknoloji , Değerler , Faaliyet alanı ve Demokrasi temaları izlemiştir.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları