ÜNİVERSİTELİ SPORCU ÖĞRENCİLERİN KARİYER DEĞERİ ALGILARI - Karakaya, Yunus Emre; Karataş, Özgür; Özdenk, Çağrı; Karataş, Fahri (My University, 2013)
Bu araştırma, 2010-2011 eğitim-öğretim yılı içerisinde üniversiteler arası Futbol Türkiye Şampiyonası'na katılan takımlardaki sporcu öğrencilerin kariyer değeri algılarını tespit etmek amacıyla yapılmıştır. Örneklem grup final müsabakalarına katılan 8 erkek takımında yer alan 144 sporcu öğrenci ile sınırlıdır. Örneklem grubun görüşlerini belirlemek amacıyla, Aktaş'ın (2004) yüksek lisans çalışması için geliştirdiği ölçek formu kullanılmıştır. Verilerin analizinde, frekans, yüzdelik hesaplamalar, Mann-Whithney U testi ve Kruskal-Wallis H testi kullanılmıştır. Araştırma sonucunda, örneklem grubun eğitim gördükleri üniversite değişkenine göre istatiksel olarak anlamlı farklılık bulunmuştur. Eğitim gördükleri fakülte/yüksekokul, eğitim seviyesi ve yaş değişkenlerine göre ise istatiksel olarak anlamlı farklılık tespit edilmemiştir.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları; Spor Bilimleri