DİFÜZYON DENKLEMLERİN ÇÖZÜMLERİNİN PATLAMASI - UĞURLU, YAVUZ (Fırat Üniveristesi, 2005)
Yüksek Lisans Tezi DİFÜZYON DENKLEMLERİN ÇÖZÜMLERİNİN PATLAMASI Yavuz UĞURLU T.C. Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı 2005, Sayfa :34 Bu çalışmada difuzyon denklemlerin çözümlerinin patlama zamanı ele alınmıştır.Birinci bölümde bazı temel tanımlar ve eşitsizlikler irdelenmiştir. İkinci bölümde difuzyon denklemlerin çözümlerinin patlama zamanı, H.A.Levine [12] tarafından önerilen konkavlık metodu ve açık eşitsizlik metoduyla hesaplanmıştır. Üçüncü bölümde özel bir difuzyon denklemi için blow-up zamanı açık eşitsizlik metodu kullanılarak ispatlanmıştır. ANAHTAR KELİMELER: Blow-up, Levine Lemması, Osgood Şartı, Konkavlık Metodu, Açık Eşitsizlik Metodu. III
Blow-up solutions for diffusion equations
Keywords: Matematik