ÇALIŞANLARIN DEMOGRAFİK ÖZELLİKLERİNİN GİRİŞİMCİLİK ALGISINA ETKİSİ: SAĞLIK SEKTÖRÜ ÇALIŞANLARINA YÖNELİK NİCEL BİR ARAŞTIRMA - Cerev, Gökçe; Saylan, Bünyamin (My University, 2021)
Girişimcilik kavramı çalışanların bireysel ve mesleki gelişimlerini etkileyen önemli bir kavramdır.Çalışanların girişimcilik eğilimlerine etki eden temel faktörlerden birisi de demografik özellikleridir. Buçalışmada sağlık sektörü çalışanlarının demografik özelliklerinin girişimcilik algılarına ve eğilimlerine etkisiincelenmiştir. Çalışmada verilerin toplanmasında nicel araştırma yöntemlerinden anket metoduuygulanmıştır. Çalışmanın evrenini Ağrı Eleşkirt Devlet Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanlarıoluşturmaktadır. Araştırma verileri SPSS 25.0 programında değerlendirilmiş, verilere cronbach alfa,açımlayıcı faktör dağılımı, frekans, t-testi ve tekyönlü anova testi uygulanmıştır. Araştırma sonucunda sağlıksektörü çalışanlarının girişimcilik algı ve eğilimlerinin yüksek düzeyde olduğu, cinsiyet, yaş, medeni durum,anne-baba eğitim düzeyi, anne-baba mesleği ve girişimci yakınlarının bulunması gibi demografiközelliklerinin girişimcilik algıları ve eğilimleri üzerinde anlamlı düzeyde etkili olduğu tespit edilmiştir.
Keywords: İşletme; Sağlık Bilimleri ve Hizmetleri