BULAM ( ADIYAMAN ) APATİTLİ MANYETİT YATAĞININ JEOLOJİSİ VE REZERV HESAPLANMASI - GÜNEŞ, ÖZDEN (Fırat Üniveristesi, 1994)
Yüksek Lisans Tezi BULAM (ADIYAMAN) APATîTLİ MANYETİT YATA?ININ JEOLOJİSİ VE REZERV HESAPLANMASI özden GÜNEŞ Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Jeoloji Mühendisliği Anabil im Dalı 1994 Bulam apatitli manyetit yatağı çevresinde Maden Karmaşığı, Malatya Metamorf itleri, kristalize kireçtasları gibi birimler ile döküntü ve alüvyonlar bulunmaktadır. Cevherleşmeler bu şistli kayaç birimleri arasında serizit-klorit şistlere bağlı olarak bu lunmakta ve 200 m derinliğe ulaşmaktadır. Cevherleşme volkano- sedimanter olarak yorumlanmaktadır. Aha cevher mineralleri man yetit, hematit, siderit ve fluor apatittir. Yeşil şist fasiye sinde metamorfizma geçiren yatak, tektonik olarak çok kırıklı ve kıvrımlı bir yapıya sahiptir.II Yapılan inceleme ve' karşı 1 aştırma lar sonucunda manyetit ve apatitin özellikle derinliğe doğru az bir bağımlılık gösterdik leri saptanmıştır. Sıklık dağılımları hem demirin, hem de apati tin zengin ve fakir cevherler olarak ikiye ayrılabileceğini göstermiştir. Varyogram analizleri yatakta cevher ve yan kayacın ardalanmalı olarak bulunduğunu ortaya koymaktadır. Yapılan hesaplamalara göre yatağın toplam rezervinin 66 200 000 ton, görünür rezervin 8 800 000 ton ve muhtemel re zervinin 57 400 000 ton olduğu ortaya çıkmıştır. Toplam rezervin ortalama Fe tenörü % 36,04 ve P203 tenörü ise % 2, 07 olarak bu lunmuştur.

Ill ABSTRACT M. Sc. Thesis GEOLOGY AND RESERVE CALCULATION OF BULAM (ADIYAMAN) APATITE BEARING MAGNETITE DEPOSITS özden GUNES Fırat University Gradute School of Science and Tenchnology Department of Geological Engineering 1994 Bulam apatite bearing magnetite deposits occur in an environment made of Malatya metamorphics, crystallized limes tones and aluvium. The mineralizations are related to sericite- chlorite schist and the thicknesses of ore bodies reach up to 200 metres. The mineralization are volcano-sedimentary. The ma jor minerals are magnetite, hematite, siderite and fluor apatite The ores were metamorphosed under greenschist facies conditions. The ore bodies are folded and faulted densely. The ore minerals are partly martitized magnetite and apatite. The investigations and correlations show that magnetite and apatite are poorly related to depth. The density distrubutionsIV indicate that both magnetite and apatite may be classified into rich and poor ores. The variogram analysis indicate that are bodies and country rocks are alternating. The calculations give a total reserve of 66 200 000 ton of which 8 800 000 ton is proven, 57 400 000 ton is probable and average Fe content is 36,04 % and average P30a content is 2,07 %
Geology and reserve calculation of Bulam ( Adıyaman ) apatite bearing magnetite deposits
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Jeoloji Mühendisliği; Geological Engineering