Isolation of Salmonella spp. in Camel sausages from retail markets in Aydın, Turkey, and polymerase Chain reaction (PCR) confirmation - Özbey, Gökben; Kök, Filiz; Muz, Adile (My University, 2007)
Bu çalışmada. Aydın ilindeki farklı marketlerden temin edilen toplam 100 deve sucuğu örneğinde kültür yöntemi ile Salmonella türlerinin varlığı araştırıldı. Sucuk örnekleri tampon lan m iş peptonlu suda 37 \"C'de 18 saat ön zenginleştirme işlemini takiben Rappaport Vassıliadis broth ta 42 \"C'de 24-48 saat inkube edilerek selektif zenginleştirme işlemi gerçekleştirildi. Zenginleştirme sıvı besi yerlerinden öze ile Salmonella-Shigella ve xylose lysine deoxycholate ağara ekim yapıldı ve 37 °C'de 24 saat inkubasyona bırakıldı. Şüpheli ızolatların identifikasyonu için 16S rRNA geninin 572 bp'lik fragmenti 16SF1 ve 16S1II primerleri kullanılarak polimeraz zincir reaksiyonu (PZR) ile amplifiye edildi. Kültür ve PZR yöntemi ile incelenen 100 deve sucuğu numunesinden 7 {% 7) Salmonella spp. identifıye edildi. Sonuç olarak, bu çalışma Aydın'daki marketlerden temin edilen deve sucuklarında Salmonella spp. varlığını ve PZR yönteminin Salmonella türlerinin kısa sürede saptanması için kullanılabileceğini gösterdi.
Keywords: Mikrobiyoloji; Gıda Bilimi ve Teknolojisi; Veterinerlik