Elazığ ilinin ve bölge sanayisinin gelişmesinde İŞGEM modeli - Kazu, İbrahim Yaşar; Ölmez, Mehmet (My University, 2008)
İşsizlik ve istihdam kavramları Türkiye'nin olduğu kadar bölge ve il bazında da en önde gelen sorunları içerisinde görülmektedir. Özellikle nüfus artış hızının yüksek olması ve teknolojideki gelişmelerin beden gücünden beyin gücüne doğru bir yöneliş gösterdiğinden işsizlik artış hızına olumsuz etki yapmaktadır. Bu bağlamda yeni iş kapıları aralamak için toplum olarak girişimciliği teşvik etmeli ve bunun içinde başarılı girişimcilere yol gösterilmelidir. İŞGEM; girişimciliğin gelişmesini sağlamak için iyi bir örnek model olabilir. Sanayinin gelişmesinde İŞGEM; girişimciliği ve yeni kurulan işletmeleri desteklemek ve bu sayede de yerel kalkınmaya katma değer sağlama adına örnek model olarak görülmektedir.
Keywords: İşletme; İktisat