Kadın Girişimciliği Üzerine Yapılan Uluslararası Çalışmaların Bibliyometrik Analizi - Arpacı, Suat (My University, 2024)
Bu çalışmada kadın girişimciliği üzerine 2003-2023 yılları arasında yapılan uluslararası çalışmaların bibliyometrik incelemeamaçlanmaktadır. Bu çalışma kadın girişimciliği üzerene yapılan uluslararası çalışmaları kapsamlı bir şekilde incelemesine dayanmaktadır. Bibliyometrik analiz ile kadın girişimciliği üzerine yapılan uluslararası çalışmaların derinlemesine analizi yapılmıştır. Web of Science veritabınında yayınlanan 461 makalenin VOSviewer yazılım programı kullanılarak analizler yapılmıştır. Kadın girişimciliği ile ilgili veriler “Co-authorship, Co-occurence ve Citation” gibi sekmeler kullanılarak yapılan analizler sonucunda bu konuda öne çıkan yazarlar, ülkeler ve kaynakların belirlenmiştir. Böylelikle kadın girişimciliği üzerine en çok yayın yapan yazarlar, en çok atıf alan yazarlar, en çok atıf alan ortak yazarlar ve yayınlar, anahtar kelimeler, ortak çalışma yapan yazarlar, ülkeler ve kaynaklar tespit edilmiştir. Kadın gişimciliği üzerine yapılan çalışmalarda en fazla atıf Reza Jamali (227 atıf) olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Bununla beraber kadın girişimciliği üzerine yapılan yayınların katlanarak arttığı analiz sonucunda belirlenmiştir.
Keywords: Bibliyometrik analiz; kadın girişimciliği; web of science; vosviewer; girişim