BİLGİSAYAR YARDIMIYLA AYRIK SÖZCÜK TANIMA SİSTEM ALGORİTMALARININ İNCELENMESİ - AKPOLAT, Z.HAKAN (Fırat Üniveristesi, 1992)
Yüksek Lisans Tezi BİLGİ SAVAR YARD I MI VL A AYRIK SÖZCÜK TANIMA SİSTEM ALGORİTMALARININ İNCELENMESİ Z. Hakan AKPOLAT Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anobilim Dalı 1992, Sayfa: 69 Bu çalışmada, bilgisayar yardımıyla ayrık sözcük tanıma sistem algoritmaları, genel olarak incelendikten sonra, konuşma örneklerinin doğrusal öngörümüne dayalı, konuşmacıya bağımlı bir ayrık sözcük tanıma sistemi gerçekleştirilmiştir. Sistem için, "bir" ile "beş" arası rakamlar deneme sözcüğü olarak alınmıştır. Sekiz kutupluk çözümleme ile elde edilmiş D.Ö.K. (Doğrusal Öngörü Kodlaması) katsayılarının özilişki katsayıları, her sözcüğe (rakama) beş referans kalıbı gelecek şekilde sabit diskte tutulmaktadır. Test sözcüğüne karşılık gelen normalize edilmiş özilişki katsayıları, referans sözcük kalıplarının her biriyle, bir dinamik zaman bükme yöntemiIll yardımı ile karşılaştırılır. Test sözcüğü ve referans kalıplar arasındaki mesafelerin en küçüğü belirlenir. Belirlenen bu mesafeye göre (En yakın komşu kuralı) test sözcüğü (Bilinmeyen Sözcük) tanınır. Farklı zamanlarda çeşitli ölçümler yapılmıştır. Testler sonucunda 170 ile $80 arasında tanıma oranları elde edilmiştir.
Examination of the isolated word recognition system algoritms constructed by computer
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği; Electrical and Electronics Engineering